نقشه چین ؛ همه چیز درباره جغرافیای کشور چین

نقشه چین

اگر به نقشه چین نگاه کنید، چین در شرق آسیا واقع شده است و با دریای زرد، خلیج کره، دریای چین جنوبی و دریای چین شرقی همسایه است. قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، هند و نپال در غرب، روسیه و مغولستان در شمال، بوتان، میانمار، لائوس، کره شمالی و ویتنام در جنوب و مرزهای منطقه ای با هنگ کنگ و ماکائو در جنوب جزو همسایگان کشور چین به شمار می روند. همراه بازرگانی ایجاب باشید.

توضیحات بالا پیرامون نقشه چین در تصویر زیر خلاصه می شود؛ این نقشه استان های چین را نشان می دهد که به طور رسمی تحت کنترل جمهوری خلق چین (PRC) هستند. جمهوری خلق چین به دریای چین شرقی، خلیج کره، دریای زرد و دریای چین جنوبی محدود می شود. چین با ۱۴ کشور همسایه است: افغانستان، بوتان، هند، قزاقستان، کره شمالی، قرقیزستان، لائوس، مغولستان، میانمار، نپال، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ویتنام. این کشور با ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین و تایوان مرزهای دریایی مشترک دارد. مساحت جمهوری خلق چین ۹۵۹۷۰۰۰ کیلومتر مربع است که آن را به چهارمین کشور بزرگ روی زمین تبدیل می کند. چین حدود ۱.۴۷ میلیارد نفر جمعیت دارد و پرجمعیت ترین کشور جهان شناخته می شود. اطلاعات کامل پیرامون جمعیت چین را می توانید در لینک مشاهده نمایید.

نقشه جغرافیایی چین

تصاویر ماهواره ای از نقشه چین

عکس ماهواره ای نقشه چین

چین حدود ۵۲۵۰ کیلومتر از شرق به غرب و ۵۵۰۰ کیلومتر از شمال به جنوب امتداد دارد. مرز زمینی آن حدود ۲۰۰۰۰ کیلومتر طول و خط ساحلی آن حدود ۸۷۰۰ ۱۴۰۰۰ کیلومتر امتداد دارد. این کشور از شمال به مغولستان محدود می شود. روسیه و کره شمالی در شمال شرقی، دریای زرد و دریای چین شرقی در شرق، دریای چین جنوبی در جنوب شرقی، ویتنام، لائوس، میانمار، هند، بوتان و نپال در جنوب، پاکستان در جنوب غربی و افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان در غرب با این کشور همسایه هستند. چین همچنین با کره جنوبی و ژاپن، در سراسر دریای زرد، و فیلیپین که فراتر از دریای چین جنوبی قرار دارند، روبرو است.

تنوع جغرافیایی کشور چین

تنوع جغرافیایی چین و آب و هوای آن منجر به ایجاد یکی از وسیع‌ترین آرایه‌های اکولوژیکی در جهان شده است و توسط تعداد زیادی گونه‌های گیاهی و جانوری پر شده‌اند. در واقع، عملا همه انواع گیاهان نیم کره شمالی، به جز گیاهان توندرای قطبی، در چین یافت می‌شوند و علی‌رغم هجوم مداوم انسان در طول هزاران سال، چین هنوز خانه برخی از عجیب‌وغریب‌ترین حیوانات جهان است.

احتمالا تنها مشخصه قابل شناسایی چین برای مردم سایر نقاط جهان، بزرگی جمعیت آن است. حدود یک پنجم انسان ها ملیت چینی دارند. اکثریت جمعیت جهان را چینی ها تشکیل می دهند. حتی در میان هان ها، تفاوت های فرهنگی و زبانی نیز بین مناطق وجود دارد. برای مثال تنها نقطه اشتراک زبانی بین دو فرد از نقاط مختلف چین ممکن است زبان نوشتاری چینی باشد. از آنجایی که جمعیت چین بسیار زیاد است، اغلب تصور می شود که تراکم جمعیت این کشور به طور یکنواخت بالا است اما مناطق وسیعی از چین خالی از سکنه یا کم جمعیت است.

علیرغم تحولات سیاسی و اجتماعی که مکررا این کشور را ویران کرده است، چین در طول عمر خود به عنوان یک واحد سیاسی-فرهنگی مجزا در بین کشورها منحصر به فرد است. بسیاری از توسعه فرهنگی چین با نفوذ نسبتا کم بیرونی انجام شده است. چین از اواسط قرن نوزدهم در مواجهه با کشورهای خارجی برتر از نظر تکنولوژیکی، خود را آماده کرد اما یک قرن افول و زوال را به دنبال داشت زیرا چین خود را نسبتا درمانده در برابر هجوم خارجی می دید. آسیب ناشی از این چالش خارجی، کاتالیزور انقلابی شد که در اوایل قرن بیستم علیه رژیم قدیمی آغاز شد و با استقرار یک حکومت کمونیستی در سال ۱۹۴۹ به اوج خود رسید.

تقسیمات اداری کشور چین

جمهوری خلق چین به ۳۳ منطقه اداری، ۲۲ استان، پنج منطقه خودمختار، چهار شهرداری و دو منطقه اداری ویژه (SAR) تقسیم شده است. علاوه بر این، چین مدعی حاکمیت بر سرزمینی است که توسط تایوان اداره می‌شود و بیشتر این قلمرو را استان تایوان چین دانسته است.

  • شهرداری های چین: پکن پایتخت چین، چونگ کینگ، شانگهای، تیان جین
  • ایالت خودمختار: نانینگ، نی منگو، نینکسیا، ژیانگ، ژیان جیانگ
  • منطقه اداری ویژه: هنگ کنگ و ماکائو
  • ایالت ها: آنهوی (هفی)، فوجیان (فوژو)، گانسو (لانژو)، گواندانگ (گوانگجو)، گویژو (گویانگ)، هاینان (هایکو)، هبی (سیجیاژونگ)، هیلونگ جیانگ (هاربین)، هنان (ژنگجو)، هوبی (ووهان)، هونان (چانگشا)، جیانگ سو (نان جینگ)، جیانگ جی (نان چانگ)، جیلین (چانگ چون)، لیائونینگ (شن یانگ)، کینقای (ژینینگ)، شانکشی (جیان)، شاندانگ (جینان)، شانگجی (تایوان)، شیشوان (چنگ دو)، یونان (کانمینگ)، ژجیانگ (هانگژو)

جمهوری خلق چین میلیون‌ها دلار در زیرساخت‌ها و توسعه سرمایه‌گذاری می‌کند تا ادعاهای ارضی خود را بر جزایر دریای چین جنوبی تقویت کند، اگرچه کشورهای همسایه مانند ویتنام، مالزی و فیلیپین ادعای قانونی دارند.  از آن زمان، چین تأسیسات نظامی متعددی مانند پایگاه‌های هوایی و فرودگاه‌ها و چندین جزیره مصنوعی در دریای چین جنوبی ساخته است که عمدتاً برای ادعای آب راه‌ها و منابع زیر آب است.

اطلاعات جغرافیایی کشور چین

به طور کلی، امتداد چین در شمال غربی و در شرق کم است. در نتیجه جهت جریان رودخانه های اصلی به طور کلی به سمت شرق است. سطح پستی و بلندی ممکن است به سه سطح تقسیم شود. سطح اول توسط فلات تبت نشان داده می شود که هم در منطقه خودمختار تبت و هم در استان چینگهای واقع شده است و با ارتفاع متوسط بیش از ۴ هزار متر از سطح دریا، مرتفع ترین منطقه است. در جهان. قسمت غربی این منطقه، کیانگ تانک، دارای ارتفاع ۵ کیلومتر است و به عنوان “بام جهان” شناخته می شود.

سطح دوم در شمال کوه‌های کونلون و کیلیان و (جنوب‌تر) در شرق رشته‌های چیونگلای و دالیانگ قرار دارد. در آنجا کوه ها ارتفاعاتی بین ۹۰۰-۱۸۰۰ متر دارند و پس از آن رودها با فلات ها در هم می آمیزند. این سطح شامل فلات مغولستان، رود تاریم، فلات لس (لس گرد و غبار خاکستری زردی می باشد که توسط باد رسوب می‌کند)، رود سیچوان و فلات یوننان-گوئیژو (یونگی) است.

سطح سوم از شرق رشته کوه های دالو، تای هانگ و وو و از محیط شرقی فلات یوننان-گوئیژو تا دریای چین امتداد دارد. تقریباً تمام این منطقه از تپه ها و دشت های زیر ۴۵۰ متر تشکیل شده است. برجسته ترین ویژگی برجسته چین، گستره وسیع رشته کوه آن است. در واقع کوه ها تأثیر شگرفی بر توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور داشته اند. بر اساس تخمین تقریبی، حدود یک سوم از کل مساحت چین را کوه ها تشکیل می دهند. چین دارای بلندترین کوه جهان و بلندترین و بزرگترین فلات جهان است، علاوه بر این دارای دشت های ساحلی گسترده است. پنج شکل اصلی زمین – کوه، فلات، تپه، دشت و رود – همه به خوبی نشان داده شده اند.

توپوگرافی چین، مناطق پست و بلند زیادی را نشان می دهد. قله اورست، واقع در مرز بین چین و نپال، بلندترین قله جهان است که در ارتفاع ۸۸۵۰ متری قرار دارد. در مقابل، پایین ترین بخش در منطقه خودمختار اویغور سین کیانگ – دریاچه آیدینگ – ۱۵۵ متر زیر سطح دریا است. در جنوب خلیج هانگژو، ساحل صخره ای است و دارای بندرها و جزایر فراساحلی زیادی است؛ در عوض در شمال، به جز در امتداد شبه جزیره‌های شاندونگ و لیادونگ، ساحل ماسه‌ای و هموار است.

چین مستعد فعالیت‌های لرزه ای شدید زمین در سراسر این کشور است. منبع اصلی این بی‌ثباتی، حرکت مداوم صفحه زمین هند به سمت شمال است که کوه‌های سر به فلک کشیده و فلات‌های مرتفع جنوب غربی چین را بالا برده است. چین در طول تاریخ خود صدها زمین لرزه عظیم را تجربه کرده است که در مجموع میلیون ها نفر کشته شده اند. تنها در قرن بیستم دو مورد – در استان گانسو شرقی (۱۹۲۰) و در شهر تانگشان، استان هبی شرقی (۱۹۷۶) – هر کدام باعث حدود ۲۵۰۰۰۰ کشته شدند و یک زلزله در شرق مرکز استان سیچوان در سال ۲۰۰۸ ده ها هزار کشته برجای گذاشت.

سوالات متداول

جغرافیای چین چقد وسعت دارد؟

چین به عنوان بزرگترین کشور آسیایی، تقریباً کل خشکی آسیای شرقی را اشغال می کند و تقریباً یک چهاردهم مساحت زمین را در بر می گیرد و به اندازه کل اروپا است.

قوم های اصلی در نقشه چین کدام هستند؟

هان بزرگترین گروه و ژوانگ بزرگترین گروه اقلیت در چین است. در برخی مناطق چین، به ویژه در جنوب غربی، بسیاری از اقوام مختلف از نظر جغرافیایی در هم آمیخته اند، از جمله بویی، میائو، دونگ، تبتی ها، مغولی ها و غیره.

چین از شمال، جنوب، شرق و غرب به چه کشورهایی محدود می شود؟

روسیه و کره شمالی در شمال شرقی، دریای زرد و دریای چین شرقی در شرق، دریای چین جنوبی در جنوب شرقی، ویتنام، لائوس، میانمار، هند، بوتان و نپال در جنوب، پاکستان در جنوب غربی و افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان در غرب با این کشور همسایه هستند. چین همچنین با کره جنوبی و ژاپن، در سراسر دریای زرد، و فیلیپین که فراتر از دریای چین جنوبی قرار دارند، روبرو است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
keyboard_arrow_up
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x